Energie besparen in je huurwoning

Wil jij ook iets duurzamer leven?

Energie besparen in je huurwoning

Heb jij ook last van de stijgende energieprijzen en zou je graag op de kosten willen besparen? Dat komt goed uit, want wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet die je gemakkelijk zelf kunt toepassen in jouw huurwoning. Zo ben je meer bewust bezig met het klimaat en het scheelt je ook nog eens in de portemonnee. Benieuwd? Lees dan snel verder!

  1. vervang gloeilampen door LED-lampen

LED-lampen zijn duurzaam, omdat ze veel minder stroom verbruiken. Ze zijn maar liefst 90 procent zuiniger dan gloeilampen. LED-lampen gaan daarom veel langer mee dan gloeilampen. LED-lampen hebben een levensduur van 15 tot 25 jaar. Dit zorgt ook nog eens voor minder afval, omdat je minder vaak nieuwe lampen hoeft te kopen.

2. Dikke gordijnen en tochtstrips

Deze tip is vooral handig als je enkelglas hebt in je huurwoning. Maar ook bij huizen met dubbelglas, gaat er vaak warmte verloren door kleine kieren bij ramen en deuren. Het is daarom erg slim om dikke gordijnen op te hangen en tochtstrips te plaatsen. Zo houd je de kou letterlijk buiten de deur!

3. Verwarm niet het hele huis en was 's nachts

Als je wil besparen op je energiekosten dan helpt het al heel erg als je de verwarming ‘s avonds of wanneer je niet thuis bent uitzet. Verder scheelt het ook al in de kosten als je alleen de kamer verwarmt waarin je je gedurende de dag bevindt, zoals de woonkamer. Doe je de was, zet je wasmachine dan pas aan op het ideale moment. Heb je een slimme meter met dag- en nachtstroom? Draai dan je wasmachine ‘s nachts of tijdens het weekend, wanneer de tarieven veel goedkoper zijn.

4. radiatorfolie

Radiatoren stralen warmte alle kanten op: de kamer in, maar ook richting de muren. Door radiatorfolie achter je verwarmingsradiatoren te plaatsen, straalt de warmte alleen maar richting de kamer. Zo verspil je geen warmte en hoef je minder te stoken om je huis warm te houden. De folie is te bevestigen met magneetjes of met dubbelzijdige tape, dus het kost je niet veel moeite. Deze folie kun je online kopen of in de bouwmarkt en kost ongeveer een tientje per rol.

5. Water besparen

zijn veel maatregelen die je zelf kan nemen om water te besparen. Zet bijvoorbeeld de kraan uit tijdens het tandenpoetsen, zet de douche pas aan als je erin stapt en douche niet te lang. Ook kun je een waterbesparende douchekop aanschaffen bij de bouwmarkt of online.

Kortom, er zijn genoeg tips om zelf je huis te verduurzamen en om zo elke maand iets te besparen op de energierekening. Alle beetjes helpen en het is goed voor het milieu! Wist je ook dat appartementen vaak makkelijker warm te stoken zijn dan eengezinswoningen? Dit komt omdat ze aan alle kanten buren hebben die ook stoken.

Logo ornament

Meer blogs

Ontvang de nieuwste huurwoningen gelijk in je inbox.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Logo ornament