Voordelen

Wat wij jou uit handen nemen

Maandelijks innen en doorstorten van de huurpenningen

Wij zorgen middels een automatische incasso voor de inning van de verschuldigde huurpenningen en servicekosten. Alle huurstromen lopen via onze eigen stichting Derdengelden Hunwonen. Hierdoor zijn de waarborgsom en huurstroom gewaarborgd. De borg wordt voor u beheerd of naar u doorgestort.

Singaleren en bewaken van huurachterstanden

Door een secuur debiteurenbeheer kunnen wij, in overleg met u, snel en proactief handelen. Indien nodig zorgen wij dat de juiste rechtsmaatregelen genomen worden. Wij zullen altijd een 14-dagen brief opstellen en zo nodig een incassobureau benaderen.

Correspondentie richting huurders en verhuurders

Namens u zijn wij het aanspreekpunt voor huurders voor zover deze van financiële c.q. administratieve aard zijn en voeren van alle voor het beheer noodzakelijke correspondentie

Jaarlijkse huurverhoging

Wij adviseren u over de jaarlijkse indexering. Deze berekenen wij en wij brengen de huurder schriftelijke op de hoogte hiervan.

Serviceafrekening opmaken

De leveringen en diensten benoemd in de huurovereenkomst dienen jaarlijks verrekend te worden. Wij verzorgen eenmaal per jaar de ‘afrekening servicekosten’ en stellen, zo nodig een nieuw voorstel op.

Maandelijks overzicht

Maandelijks verstrekken wij een helder huuroverzicht, bevattende een gedetailleerd overzicht van de eventuele gedane uitgaven en de ingekomen huurpenningen, alsmede een overzicht van de eventuele huurachterstanden.

Logo ornament

Veelgestelde vragen

Financieel en administratief beheer uit handen geven

Door het financieel en administratief beheer uit te besteden aan Woningzicht ben je er zeker van dat alles goed geregeld is. Op die manier houd je tijd over voor andere zaken. Wij nemen van A tot Z het beheer op ons. Over incasso’s, mutaties en servicekosten hoef je het hoofd niet te breken. We zorgen ervoor dat alle benodigde informatie over gebruikers en/of huurders goed is vastgelegd. En stellen iedere maand een overzichtelijk huuroverzicht op. Woningzicht werkt met een gerenommeerd software pakket waarin alle werkzaamheden inzichtelijk zijn.

Download

Wie is verantwoordelijk voor welk onderhoud?

Bij een huurwoning hebben de huurder en de verhuurder allebei verplichtingen op het gebied van onderhoud om gezamenlijk ervoor te zorgen dat de woning in een goede staat is en blijft. De huurder zorgt voor de kleine herstellingen en onderhoud. De verhuurder zorgt voor de overige herstellingen en onderhoud. Dit is dwingend recht. Partijen kunnen daarvan niet afwijken.

Onderstaande bijlage is een onderhoudswijzer voor huurwoningen.

Bij calamiteiten buiten onze openingstijden kan je rechtstreeks contact opnemen met een lokale installateur, ontstoppingsbedrijf, etc.

Wij wijzen erop dat veel bedrijven buiten kantooruren alleen storingsdiensten draaien en dat er extra kosten in rekening kunnen worden gebracht.

Indien je een melding plaatst verzoeken wij jou ons hierover zo spoedig mogelijk te informeren per telefoon 06  45 62 66 61 of via onze website.

Belangrijk: de kosten voor herstel kunnen voor uw eigen rekening komen, dit is onder andere afhankelijk van de oorzaak en spoedeisendheid.

Download
Logo ornament