Voordelen

Wat wij jou uit handen nemen

Een huurder vinden

Wij namen professionele foto’s van de woning en verzorgen de marketing. Naast deze website zetten we de woning ook op veel gebruikte kanalen zoals Pararius, Rooftrack, Huurda, Jaap, Huislijnen Huurwoningen.nl.

Een betrouwbare huurder

Samen met jou nemen we de wensen door en selecteren we geschikte huurders. Vervolgens begeleiden we de bezichtiging en vragen we de huurder om diverse documenten. Op basis van de aangeleverde documenten en doen wij een uitgebreid antecedentenonderzoek, identiteitscontrole en onderzoek naar de kredietwaardigheid en het betaalgedrag van de kandidaat huurder.

De juiste huurovereenkomst

Wij stellen de huurovereenkomst op. Gebaseerd op het ROZ-model, de woonruimte en afgestemd en de wensen.

Huur in gang zetten

We begeleiden bij de sleuteloverdracht, stellen het proces verbaal op en coördineren de eerste betaling, huur en waarborg.

Woning in dezelfde staat

We begeleiden de oplevering bij het einde van een huurovereenkomst. Na een opzegging van de huurder is het prettig wanneer de woning net en schoon weer opgeleverd wordt. Daarom voeren we bij oplevering altijd een voorinspectie uit.

Logo ornament

Veelgestelde vragen

Hoe wordt een huurovereenkomst opgesteld?

Voordat er een huurovereenkomst wordt opgesteld, wordt er van de toekomstige huurder een kopie legitimatie, een kopie loonstrook en een werkgeversverklaring gevraagd. Naar aanleiding hiervan kan er een concept huurovereenkomst opgesteld worden welke ter goedkeuring voor beide partijen wordt opgestuurd.

De huurovereenkomst wordt meestal aangegaan voor een minimale periode van één jaar, waarna de overeenkomst voor onbepaalde tijd doorloopt.

Voordat de sleuteloverdracht plaatsvindt, dient de getekende huurovereenkomst (in tweevoud) in ons bezit te zijn.

De eerste maand huur, eventuele servicekosten en/of verwarmingskosten, de administratiekosten van € 50,00 exclusief btw (eenmalig) en de afgesproken waarborgsom dienen voor intrede door ons te zijn ontvangen.

Download

Heb ik een energielabel nodig voor verhuur?

Woningzicht vraagt bij de opdracht voor verhuur een definitief energielabel van de eigenaar. Dit energielabel kan aangevraagd worden via Energielabel woning aanvragen | Wetten en regelingen | Rijksoverheid.nl

Download

Betrouwbaar jouw woning verhuren?

Wil je, je woning verhuren. Wij bieden het totaalpakket aan om jouw woning te verhuren. Maar je kan ook onze diensten separaat van elkaar bij ons afnemen. Onze diensten voor het verhuren van een woning zijn opgesplitst in meerdere fase 's. Afhankelijk van welke dienst je van ons afneemt bieden wij een prijs op maat aan. Een overzicht van de kosten is te vinden in de bijlage.

Download

Kan ik mijn vastgoed tijdelijk verhuren?

Je wilt jouw woning tijdelijk verhuren. Er zijn verschillende vormen voor tijdelijke verhuur. Er zijn landelijke regels voor tijdelijke verhuur, maar ook lokale. Informeer daarom altijd bij de gemeente naar de regels.

In Nederland is de bescherming van huurders goed geregeld. In beginsel is het niet eenvoudig om eenzijdig een huurovereenkomst op te zeggen. Toch zijn er bij het verhuren voor bepaalde tijd constructies voorhanden waarbij dit goed geregeld is. De verschillende varianten kunnen alleen maar gekozen worden wanneer er voldaan wordt aan de vooraf gestelde voorwaarden. Het voldoen hieraan is cruciaal aangezien de overeenkomst anders als niet rechtsgeldig bestempeld kan worden, waardoor deze wordt gezien als een huurcontract voor onbepaalde tijd. Dus ook als het contract wordt getekend, is de huurbescherming van de huurder niet per definitie vermeden enkel doordat er het woordje ‘tijdelijk’ in staat. Neem contact op met ons om te informeren Welke mogelijkheden er zijn om jouw woning tijdelijk te verhuren.

Download
Logo ornament