Wat wij doen

Minder zorgen tijdens de verhuur van jouw object

Kiezen voor Woningzicht als je verhuur makelaar Deventer betekent dat je profiteert van een lokale marktkennis met dienstverlening op maat voor jou. Elke woning is uniek en elke verhuur-opdracht vraagt om een frisse blik. Wij staan klaar om je woning op de beste manier te presenteren, met aandacht voor de kleinste details die juist het verschil maken. We zetten ons in voor een snelle, maar ook zorgvuldige verhuurproces, waarbij we streven naar het vinden van de ideale match tussen jou en de huurder. Door onze jarenlange ervaring in vastgoed Deventer zorgen wij ervoor dat je woning in het oog springt bij potentiële huurders, terwijl wij ons ook richten op vastgoed beheer om ervoor te zorgen dat zowel de huurder als de verhuurder tevreden zijn.

Een huurder vinden

Wij namen professionele foto’s van de woning en verzorgen de marketing. Naast deze website zetten we de woning ook op veel gebruikte kanalen zoals Pararius, Rooftrack, Huurda, Jaap, Huislijnen Huurwoningen.nl.

Een betrouwbare huurder

Samen met jou nemen we de wensen door en selecteren we geschikte huurders. Vervolgens begeleiden we de bezichtiging en vragen we de huurder om diverse documenten. Op basis van de aangeleverde documenten en doen wij een uitgebreid antecedentenonderzoek, identiteitscontrole en onderzoek naar de kredietwaardigheid en het betaalgedrag van de kandidaat huurder.

De juiste huurovereenkomst

Wij stellen de huurovereenkomst op. Gebaseerd op het ROZ-model, de woonruimte en afgestemd en de wensen.

Huur in gang zetten

We begeleiden bij de sleuteloverdracht, stellen het proces verbaal op en coördineren de eerste betaling, huur en waarborg.

Woning in dezelfde staat

We begeleiden de oplevering bij het einde van een huurovereenkomst. Na een opzegging van de huurder is het prettig wanneer de woning net en schoon weer opgeleverd wordt. Daarom voeren we bij oplevering altijd een voorinspectie uit.

Maandelijks innen en doorstorten van de huurpenningen

Wij zorgen middels een automatische incasso voor de inning van de verschuldigde huurpenningen en servicekosten. Alle huurstromen lopen via onze eigen stichting Derdengelden Hunwonen. Hierdoor zijn de waarborgsom en huurstroom gewaarborgd. De borg wordt voor u beheerd of naar u doorgestort.

Singaleren en bewaken van huurachterstanden

Door een secuur debiteurenbeheer kunnen wij, in overleg met u, snel en proactief handelen. Indien nodig zorgen wij dat de juiste rechtsmaatregelen genomen worden. Wij zullen altijd een 14-dagen brief opstellen en zo nodig een incassobureau benaderen.

Correspondentie richting huurders en verhuurders

Namens u zijn wij het aanspreekpunt voor huurders voor zover deze van financiële c.q. administratieve aard zijn en voeren van alle voor het beheer noodzakelijke correspondentie

Jaarlijkse huurverhoging

Wij adviseren u over de jaarlijkse indexering. Deze berekenen wij en wij brengen de huurder schriftelijke op de hoogte hiervan.

Serviceafrekening opmaken

De leveringen en diensten benoemd in de huurovereenkomst dienen jaarlijks verrekend te worden. Wij verzorgen eenmaal per jaar de ‘afrekening servicekosten’ en stellen, zo nodig een nieuw voorstel op.

Maandelijks overzicht

Maandelijks verstrekken wij een helder huuroverzicht, bevattende een gedetailleerd overzicht van de eventuele gedane uitgaven en de ingekomen huurpenningen, alsmede een overzicht van de eventuele huurachterstanden.

Logo ornament
Ontdek woningzicht

Ontdek verhuren in Deventer

Verhuren in Deventer via Woningzicht betekent een proces dat zowel efficiënt als transparant is. We maken een analyse van jouw object en de lokale markt, om de juiste huurprijs te bepalen. Daarna zetten we jouw vastgoed op de markt, maken gebruik van diverse kanalen om de zichtbaarheid te maximaliseren en vinden zo de ideale huurders. We verzorgen ook het hele screeningsproces, contractonderhandelingen, en de uiteindelijke overdracht. Onze deskundige aanpak zorgt ervoor dat jouw verhuurervaring in Deventer soepel en zorgeloos verloopt, met aandacht voor jou als de huurder.

Check de prijzen
Diensten

Dit kunnen wij nog meer voor je doen

Als verhuurspecialist bieden we een uitgebreid pakket aan diensten aan die aansluiten op jouw behoeften in vastgoedverhuur. We richten ons op het effectief in de markt zetten van jouw eigendom, het vinden van betrouwbare huurders, en het soepel laten verlopen van het gehele verhuurproces. Onze diensten omvatten onder andere het uitvoeren van analyses, het regelen van bezichtigingen en het beheren van alle administratieve zaken. We zorgen ervoor dat elk aspect van de verhuur zorgvuldig wordt afgehandeld, zodat jij je kunt richten op het optimaliseren van je investering. Kies een dienst die bij jou past en geniet van een verhuur zonder zorgen.

Logo ornament
Prijzen

De kosten van vastgoedverhuur in Deventer

FAQ

Antwoorden op jouw vragen

Heb ik een energielabel nodig voor verhuur?

Woningzicht vraagt bij de opdracht voor verhuur een definitief energielabel van de eigenaar. Dit energielabel kan aangevraagd worden via Energielabel woning aanvragen | Wetten en regelingen | Rijksoverheid.nl

Download

Hoe wordt een huurovereenkomst opgesteld?

Voordat er een huurovereenkomst wordt opgesteld, wordt er van de toekomstige huurder een kopie legitimatie, een kopie loonstrook en een werkgeversverklaring gevraagd. Naar aanleiding hiervan kan er een concept huurovereenkomst opgesteld worden welke ter goedkeuring voor beide partijen wordt opgestuurd.

De huurovereenkomst wordt meestal aangegaan voor een minimale periode van één jaar, waarna de overeenkomst voor onbepaalde tijd doorloopt.

Voordat de sleuteloverdracht plaatsvindt, dient de getekende huurovereenkomst (in tweevoud) in ons bezit te zijn.

De eerste maand huur, eventuele servicekosten en/of verwarmingskosten, de administratiekosten van € 50,00 exclusief btw (eenmalig) en de afgesproken waarborgsom dienen voor intrede door ons te zijn ontvangen.

Download

Ik zie een woning die ik leuk vind, hoe nu verder?

Woningzicht is een particuliere onderneming, met een eigen toewijzingssysteem. Om in aanmerking te komen voor woonruimte via Woningzicht hoeft u niet langdurig ingeschreven te staan. Bij Woningzicht hoef je, je niet in te schrijven om ons huuraanbod te zien of om te kunnen reageren.
Is er een woning waarin je geïnteresseerd bent, dan kan je een bezichtiging vrijblijvend aanvragen. Wanneer je interesse in een woning, een appartement, een studio of een atelier hebt kan je ons een bericht sturen of telefonisch contact opnemen. Wij vernemen bij dit contact graag je situatie, de gezinssamenstelling, je hobby’s, en waarom de interesse in de betreffende woning. Aan de hand van deze gegevens plannen we een vrijblijvende afspraak met je om de woning te bezichtigen. Wij verhuren nooit een woning zonder een bezichtiging en dus ook nooit voordat we jou/jullie persoonlijk hebben ontmoet. Bij het tot stand komen van een huurovereenkomst worden er bij jou als nieuwe huurder géén bemiddelingskosten in rekening gebracht. Je bent dan slechts eenmalig 50 euro exclusief btw aan administratiekosten verschuldigd.

Kan ik na een bezichtiging de woning huren?

  • Wij kijken bij het selecteren van een huurder naar de huishoudenssamenstelling, huisdieren, etc. Zijn er meerdere kandidaten met gelijke geschiktheid, dan selecteren we degene op basis van loting. Wanneer u een woning toegewezen krijgt vragen wij onderstaande informatie van u en van uw eventuele partner.
  • Een kopie legitimatiebewijs (voor- en achterzijde);
  • Kopie bank / giro pas
  • Indien u de afgelopen 5 jaar heeft gehuurd: een door uw huidige verhuurder ingevulde verhuurdersverklaring (Download te vinden op onze website); (recent)
  • Kopieën actuele inkomensgegevens (laatste 3 loonstroken of uitkeringsspecificaties of werkgeversverklaring);
  • IB aangifte (laatste jaar)
  • Indien u een koopwoning heeft: bewijs van bezit koopwoning en verklaring bank; geen betalingsachterstanden.
  • VOG (recent)
  • BKR registratie (recent)

Controle gegevens
Woningzicht controleert of de opgestuurde gegevens juist en volledig zijn. Ontbreken er gegevens of zijn deze niet volledig ingevuld? Dan kom je helaas niet in aanmerking voor de woning. Zijn de gegevens wel juist en volledig ingevuld en voldoet u aan de huurvoorwaarden (onze huurvoorwaarden zijn te vinden op onze website), dan maken wij een concept huurovereenkomst op. Na goedkeuring van de concept huurovereenkomst maken wij een afspraak voor de oplevering van de woning en het tekenen van de huurovereenkomst.


Download
Logo ornament