Wat wij doen

Geen tijd voor kopzorgen?

Huizen verhuren in Deventer doen wij als verhuurmakelaar dagelijks. Kiezen voor Woningzicht als je verhuurspcialist betekent dat je profiteert van een lokale marktkennis met dienstverlening op maat voor jou. Wij staan klaar om je woning op de beste manier te presenteren, met aandacht voor de kleinste details die juist het verschil maken. We zetten ons in voor een snelle, maar ook zorgvuldige verhuurproces, waarbij we streven naar het vinden van de ideale match tussen jou en de huurder. Wij zorgen ervoor dat jouw woning in het oog springt bij potentiële huurders, terwijl wij ons ook richten op vastgoed beheer om ervoor te zorgen dat zowel de huurder als jij tevreden zijn.

Een huurder vinden

Wij namen professionele foto’s van de woning en verzorgen de marketing. Naast deze website zetten we de woning ook op veel gebruikte kanalen zoals Pararius, Rooftrack, Huurda, Jaap, Huislijnen Huurwoningen.nl.

Een betrouwbare huurder

Samen met jou nemen we de wensen door en selecteren we geschikte huurders. Vervolgens begeleiden we de bezichtiging en vragen we de huurder om diverse documenten. Op basis van de aangeleverde documenten en doen wij een uitgebreid antecedentenonderzoek, identiteitscontrole en onderzoek naar de kredietwaardigheid en het betaalgedrag van de kandidaat huurder.

De juiste huurovereenkomst

Wij stellen de huurovereenkomst op. Gebaseerd op het ROZ-model, de woonruimte en afgestemd en de wensen.

Huur in gang zetten

We begeleiden bij de sleuteloverdracht, stellen het proces verbaal op en coördineren de eerste betaling, huur en waarborg.

Woning in dezelfde staat

We begeleiden de oplevering bij het einde van een huurovereenkomst. Na een opzegging van de huurder is het prettig wanneer de woning net en schoon weer opgeleverd wordt. Daarom voeren we bij oplevering altijd een voorinspectie uit.

Maandelijks innen en doorstorten van de huurpenningen

Wij zorgen middels een automatische incasso voor de inning van de verschuldigde huurpenningen en servicekosten. Alle huurstromen lopen via onze eigen stichting Derdengelden Hunwonen. Hierdoor zijn de waarborgsom en huurstroom gewaarborgd. De borg wordt voor u beheerd of naar u doorgestort.

Singaleren en bewaken van huurachterstanden

Door een secuur debiteurenbeheer kunnen wij, in overleg met u, snel en proactief handelen. Indien nodig zorgen wij dat de juiste rechtsmaatregelen genomen worden. Wij zullen altijd een 14-dagen brief opstellen en zo nodig een incassobureau benaderen.

Correspondentie richting huurders en verhuurders

Namens u zijn wij het aanspreekpunt voor huurders voor zover deze van financiële c.q. administratieve aard zijn en voeren van alle voor het beheer noodzakelijke correspondentie

Jaarlijkse huurverhoging

Wij adviseren u over de jaarlijkse indexering. Deze berekenen wij en wij brengen de huurder schriftelijke op de hoogte hiervan.

Serviceafrekening opmaken

De leveringen en diensten benoemd in de huurovereenkomst dienen jaarlijks verrekend te worden. Wij verzorgen eenmaal per jaar de ‘afrekening servicekosten’ en stellen, zo nodig een nieuw voorstel op.

Maandelijks overzicht

Maandelijks verstrekken wij een helder huuroverzicht, bevattende een gedetailleerd overzicht van de eventuele gedane uitgaven en de ingekomen huurpenningen, alsmede een overzicht van de eventuele huurachterstanden.

Logo ornament
Ontdek woningzicht

Huis verhuren; waar moet je aan denken?

Wanneer je overweegt je huis in Deventer te verhuren, zijn er aantal dingen waar het goed is rekening mee te houden. Het begint met het vaststellen van een realistische huurprijs die aansluit bij de markt. Daarnaast is het essentieel om te zorgen voor een goede staat van onderhoud van je woning. Je moet ook denken aan juridische aspecten zoals huurovereenkomsten en naleving van lokale regelgeving. Een andere overweging is het vinden van geschikte huurders. Dit vereist een zorgvuldig screeningproces. Als laatste is het belangrijk om na te denken over het beheer van je eigendom, zoals het omgaan met huurdersvragen en onderhoudskwesties. Duizelt het je al? Geen zorgen. Wij zijn er om je te helpen.

Check de prijzen
Diensten

Dit kunnen wij nog meer voor je doen

Als verhuurspecialist bieden we een uitgebreid pakket aan diensten aan die aansluiten op jouw behoeften in vastgoedverhuur. We richten ons op het effectief in de markt zetten van jouw eigendom, het vinden van betrouwbare huurders, en het soepel laten verlopen van het gehele verhuurproces. Onze diensten omvatten onder andere het uitvoeren van analyses, het regelen van bezichtigingen en het beheren van alle administratieve zaken. We zorgen ervoor dat elk aspect van de verhuur zorgvuldig wordt afgehandeld, zodat jij je kunt richten op het optimaliseren van je investering. Kies een dienst die bij jou past en geniet van een verhuur zonder zorgen.

Logo ornament
Prijzen

Wat kost het vinden van een huurder?

Transparantie staat centraal in alles wat we bij Woningzicht Deventer doen, en dat geldt ook voor onze prijsstelling. Wij bieden concurrerende tarieven voor onze verhuur- en beheerdiensten, waarbij we altijd streven naar een optimale balans tussen kwaliteit en kosten. Onze duidelijke prijsstructuur zorgt ervoor dat je precies weet wat je kunt verwachten, zonder verborgen kosten of onverwachte uitgaven. Of je nu kiest voor volledig beheer of slechts een deel van onze diensten, wij garanderen een eerlijke en waardevolle service. Laat ons je helpen het maximale uit je vastgoedinvestering te halen met een op maat gemaakt dienstenpakket dat past bij jouw unieke behoeften en budget.

FAQ

Antwoorden op jouw vragen

Heb ik een energielabel nodig voor verhuur?

Woningzicht vraagt bij de opdracht voor verhuur een definitief energielabel van de eigenaar. Dit energielabel kan aangevraagd worden via Energielabel woning aanvragen | Wetten en regelingen | Rijksoverheid.nl

Download

Financieel en administratief beheer uit handen geven

Door het financieel en administratief beheer uit te besteden aan Woningzicht ben je er zeker van dat alles goed geregeld is. Op die manier houd je tijd over voor andere zaken. Wij nemen van A tot Z het beheer op ons. Over incasso’s, mutaties en servicekosten hoef je het hoofd niet te breken. We zorgen ervoor dat alle benodigde informatie over gebruikers en/of huurders goed is vastgelegd. En stellen iedere maand een overzichtelijk huuroverzicht op. Woningzicht werkt met een gerenommeerd software pakket waarin alle werkzaamheden inzichtelijk zijn.

Download

Hoe wordt een huurovereenkomst opgesteld?

Voordat er een huurovereenkomst wordt opgesteld, wordt er van de toekomstige huurder een kopie legitimatie, een kopie loonstrook en een werkgeversverklaring gevraagd. Naar aanleiding hiervan kan er een concept huurovereenkomst opgesteld worden welke ter goedkeuring voor beide partijen wordt opgestuurd.

De huurovereenkomst wordt meestal aangegaan voor een minimale periode van één jaar, waarna de overeenkomst voor onbepaalde tijd doorloopt.

Voordat de sleuteloverdracht plaatsvindt, dient de getekende huurovereenkomst (in tweevoud) in ons bezit te zijn.

De eerste maand huur, eventuele servicekosten en/of verwarmingskosten, de administratiekosten van € 50,00 exclusief btw (eenmalig) en de afgesproken waarborgsom dienen voor intrede door ons te zijn ontvangen.

Download
Logo ornament